Сигурно сте чували за д-р Масару Емото. Според мен той е велика и интересна личност, която промени виждането ми за доста неща и ме накара да погледна през друга призма живота. За тези, които не знаят кой е той, това е човекът, който пръв прави експерименти със замръзнала вода и чрез снимки открива, че молекулите й реагират на думи, музика, звуци и картини.


Той разкрива тайната на водата! Тази статия има за цел да ви напомни колко е важна околната среда за нашето тяло, настроение и възприятия!

Водата в нашия организъм е 70%. Масару Емото разкрива, че тя има памет и способност да пренася информация. И не само това... Тя изрязва емоция, също като нас. Околният свят, чувствата и мислите ни влияят на водното съдържание в телата ни и ни карат да изпитваме различни усещания спрямо себе си и заобикалящия ни свят. Д-р Емото смята, че за да бъдем щастливи, водата в нашите организми трябва да циркулира непрекъснато, както реката, която непрестанно се движи и самопречиства. Това става като не задържаме негативни емоции в себе си, спортуваме и водим пълноценен живот. Всеки от нас знае, че когато споделим даден проблем, той непременно става по-дребен, отколкото сме мислели в началото. Също така постоянната нервност е възможен причинител на абсолютно всички болести – сигурна съм, че много пъти, когато сте били на лекар, са ви казвали, че заболяването ви е на нервна почва. Трудно е да контролираме емоциите си, но е важно за здравето ни!

След дълги експерименти д-р Емото знае, че водата има памет и може да предава информация, но не знае как да го докаже на света. Един ден случайно отворил книга и изречението: ''Няма два снежни кристала, които да са съвсем еднакви" (както и човешките същества) го удря по главата съвсем на място! В последствие той знае какво трябва да направи и започва своите дълги и протяжни експерименти със заснемането на различните кристали. Първо решава да замрази вода и да я изложи на различни видове музика. Резултатът не закъснява – прекрасно оформени кристали на симфонична музика и грозни и недооформени – на хеви метъл.


От там се заражда друга идея – какво ли би станало, ако сипем вода в бутилки и залепим различни надписи с лице към нея. Разбира се, д-р Емото не можел да допусне, че водата чете точно неговия език, но за огромна изненада се случило същото като при ''слушането'' на музика (опити са проведени на няколко езика). Водата, която прочела думи като любов, мир, хармония и други мили изрази – оформяла красиви и изваяни кристали. А тази, която четяла – глупак, ти си лош, ще те убия – едва образувала кристали, които били грозни и недооформени изцяло. Тогава д-р Емото решил, че ще говори на водата! Предполагам се досещате какъв бил резултатът – абсолютно същият като при предишните му опити!


Същото се случва и с човешкия организъм. Сигурно сте забелязали, че когато самите ние смятаме, че сме красиви и изглеждаме добре – всички останали ни виждат по такъв начин, правят коментари колко сме свежи, приятни и прочие. А когато се чувстваме зле, никой не ни прави комплименти, излизат ни пъпки, някак си погрозняваме... Истината е, че колкото по-добре се чувстваме и изглеждаме, толкова по-красиви и обаятелни ставаме за нас и околните, тъй като изпитваме положителна емоция и водата в тялото ни я запомня и на следващия ден отново сме изпълнени с удовлетворение от живота и сме щастливи. Респективно и обратното – колкото по-нещастни сме, толкова по-зле се чувстваме, никой не ни забелязва, а от това водата в нас страда още повече и процеса се задълбочава и става трудно обратим.


Забелязала съм, че колкото по-тъжни новини за убийства и нещастни хора чета, толкова по-зле се чувствам и затварям негативна енергия в себе си... А когато слънчевите лъчи ме галят, идва пролетта и си казвам, че съм красива – чудото се случва и се чувствам много по-добре без дори да знам защо...


Затова, хора, нека се възползваме от живота, който имаме! Замислете се за децата в Африка и след това помислете за себе си и престанете да се вайкате, че ви е много зле! Облечете нещо красиво, погледнете се в огледалото, казвайки си, че сте красиви, излезте с приятели, кажете на всички, че изглеждат много добре (ще видите положителните реакции) и се смейте по-често, винаги когато имате възможност, това не само няма да накара никого да страда, а дори напротив! Ще видите какъв позитивен ефект ще има! И помнете, колкото повече се радвате на живота и това, което имате, толкова по-щастливи ще бъдете и обратно, колкото повече се оплаквате, толкова по-нещастни ще бъдете! Изпращам ви усмивка и ви казвам, че сте изключителни и много красиви, така както снежинките и водата в тялото ви! Пазете се от негативни мисли и се срещайте с повече позитивни хора!