Учените са установили, че озонът е мощен антиоксидант, който може да пречиства въздуха и водата, да дезинфекцира, да отстранява множество неприятни миризми и по този начин да осигурява на човека по-чист и по-здравословен начин на живот.

Озонът се използва и в медицината, в козметиката, при неутрализиране на радиационни излъчвания, в селското стопанство. Кислородната терапия става все по-популярна и приложима!

Приложение на апарата:

Пречистване на въздуха
Във всекидневни помещения - у дома, в офиса, в цеха. Отстранява специфични неприятни миризми: цигарен дим, прах във въздуха, мухъл (предотвратява образуването му). Дезифенкцира и освежава въздушната среда. Увеличава съдържанието на кислород във въздуха.

В новообзаведени и ремонтирани стаи. Неутрализира вредните газове, които се излъчват от новите мебели и прясно боядисаните стени. Премахва толуола, чийто период на разграждане е 3 години.
В детската стая. Осигурява свеж и пречистен от микроби въздух. Почиства детските играчки чрез дезинфекция на местата за тяхното съхранение.

В кухнята. Ефективно премахва всички неприятни миризми при готвене и особено при пържене на риба.

В хладилника, фризера, килера, шкафчето за обувки, гардероба. След почистване хладилника и фризера се обработват с апарата, за да се отстранят остатъчните миризми. В гардероба и килера озонът премахва старите миризми, предпазва от поява на мухъл и молци. При дезинфекция на обувки, а също така и на изпрани чорапи, озонът не само премахва неприятната миризма, но предпазва от размножаване на бактерии.

В тоалетната. Осигурявя свеж и дезинфекциран въздух. Предпазва от плесен и мухъл.

При домашни любимци. Озонът убива бактериите, които могат да се пренасят от животните и премахва нежеланите миризми.

За дезинфекция на студени и солени ястия (колбаси, солена риба и др.). След пречистването с озон, храната е готова за консумиране и се съхранява по-дълго. 

Пречистване на водата
За питейна вода. Озонът убива бактериите, отстранява остатъчните йони на хлора и окисите на тежките метали, разлага вредните органични и неорганични вещества. Пречистената вода е приятна за пиене, тъй като запазва полезните минерали и натуралния си вкус.

За лична хигиена. Дезинфекцира кожата, отстранява мъртвите клетки и осигурява бърза микроциркулация. Прави кожата по-нежна и гладка, отстранява умората. Измиването на зъбите дезинфекцира устната кухина, отстранява неприятните миризми и предпазва от поява на рани в устата.
За лечение на рани. Спомага за дезинфекция и бързо заздравяване.

За превантивно лечение на кожни заболявания. Помага ефективно в борбата с гъбични образувания по всички части на тялото. С помощта на този апарат е преодоляна и една от най-упоритите бактерии -"бери-бери".

За лечение на венерически болести. 

За дезинфекция на пресни плодове и зеленчуци. Озонът не само убива бактериите на повърхността, но и разгражда вредните органични и неорганични вещества вътре в тях. Обработените плодове и зеленчуци стават не само по-вкусни и по-полезни, но и срокът на съхранението им си увеличава 10 пъти.

За дезинфекция на месо и морски продукти. Измиването на месото, рибата, раците и други морски продукти унищожава бактериите, съхранява нивото на протеините и връща натуралния им вкус и качества. 

За дезинфекция на кухненски прибори. 

За поливане на цветята. Води до по-голям растеж, по-обилен цъфтеж и по-дълъг живот.

За домашни рибки. Удължава живота на рибките.

За пране, избелване и премахване на петна и неприятни миризми. 

За обработка на алкохолни напитки (концентрати). Озонирането на алкохолни напитки ги прави по-меки и ненатрапчиви. При това се запазват градуса, натуралния цвят и вкуса.